İstanbul Bilgi Üniversitesi Yaz Okulu kapsamında ilki 2017 yılında 39 öğrenci, 3 akademisyen ve 2 program çalışanının katılımıyla gerçekleştirilen BİLGİDoğada, ezici çoğunluğunu kent sakinlerinin oluşturduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine kendi alışkanlıklarının dışındaki bir çevreyi ve toplumsal yaşamı deneyimleme fırsatı veren özel bir modüldür. Öğrenmeyi, keşfetmeyi ve eğlenmeyi doğada bir araya getiren BİLGİDoğada modülü süresince öğrenciler, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Güzelköy’de bulunan ilkokulda 15 gün boyunca sürdürülen 6 kredili derslerine devam ediyor; dersleri ile doğrudan bağlantılı bir içerik eşliğinde gerçekleştirilen birçok etkinlik ve atölyeye katılıyor; derslerden ve atölyelerden geri kalan zamanda ise Kaz Dağları ve Assos çevresinde vakit geçirme imkânı buluyorlar. Öğrencilerin, kimini köy halkı ile birlikte, kimini ise akademisyenlerimiz veya davetli konuşmacılarımız eşliğinde gerçekleştirdikleri atölye ve etkinlikler modülün kuramsal boyutunu pratik ile zenginleştirmeyi hedeflemektedir.

Bu modülün ana konsepti, öğrencilerin kendi yaşam alanları dışında var olan doğal, toplumsal ve kültürel ortamla yoğun bir temas içine dahil edilmesi fikrine dayanmaktadır. 2017 yılında gerçekleştirilen ilk programa katılan öğrencilerin yorumlarına BİLGİDoğada Mezunları bölümünden, 2018 senesinde açılacak derslerin ve sürdürülecek etkinlik/atölyelerin detaylı bilgilerine ise Dersler ve Atölye ve Etkinlikler başlıkları altında ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler, modüle katılım sağlamak için, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından belirlenen ders ücretini öderler. Ödenen ders ücretine, ulaşım, konaklama, günde 2 öğün yemek ve etkinlikler/atölyeler dahildir.

Detaylı bilgi ve kayıt için

0212 311 71 66 – 0535 388 36 85

bilgidogada@bilgi.edu.tr

*Kayıtlar mail adresi veya telefon ile gerçekleştirilmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Yaz Okulu ders kayıtları için belirlediği tarihe kadar kayıtların tamamlanmış olması gerekmektedir. BİLGİDoğada modülü çerçevesinde açılacak her dönem için sadece 40 öğrenci kayıt yapabilmektedir.